20 Ekim 2020 Salı

 PİŞİRME TEKNİKLERİ

Aşağıdaki listede özet olarak Ülkemizde kullanılan pişirme tekniklerini sınıflayıp, anlaşılmasını kolaylaştırmaya çalıştım.

Panoyu hazırlarken temel olarak pişirmeyi, bir gıdanın yenebilir bir halde mutfakta hazırlanıp sunulması işlemi olarak tanımladım. Gerçekten de genel bir kavram olarak yerinde gözüküyor.

Aşağıda sınıfladıktan sonra alt gruplarına girip daha detaylı pişirme tekniklerini yazmayı hedefliyorum. Bu COVİD-19 lu günlerde evde kalmaya bir neden oluyor. Tabii ki bilgisayarımda biriktirdiğim notlar fazla olduğundan uzunca bir tasnifleme sürem olacağı gibi görünüyor. 

Bu tip sınıflamalar genelde yapılamadığından herkes gelişi güzel pişirmeyi yazmaktalar. Detaylara bakılmıyor. Bu soruna yardımcı olmak için hazırlamaktayım.

Bu bir ön çalışma olduğundan eğer eklenecek bir teknik ilave edilmesini isterseniz bana yazabilirsiniz.

gumustase@gmail.com



#pişirme, # pişirme teknikleri, #gurme, #yemek pişirmek, #aşçı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder